Pragniemy poinformować że firma Brabender GmbH została w całości włączona do Grupy Anton Paar
Konsekwencją powyższego jest anulowanie przez nowego Właściciela kontraktu przedstawicielskiego zawartego przez nas z firmą Brabender GmbH, efektywnie z datą 31.12.2023.
Decyzją Zarządu Spółki Anton-Paar GmbH, wszelkie zagadnienia dotyczące sprzedaży aparatury firmy Brabender GmbH w Polsce, jej serwisu posprzedażnego oraz technicznego, w trybie gwarancyjnym i pogwarancyjnym, prowadzone będą przy wyłącznym wykorzystaniu własnych zasobów nowego Właściciela.
W związku z powyższym, wszelkie zapytania dotyczące aparatury firmy Brabender GmbH, od dnia 1 stycznia 2024 roku, należy kierować wyłącznie na adres siedziby Anton Paar Polska Sp. z o.o. Bliską nam ideę określania właściwości reologicznych ciasta mącznego w procesie miesienia, zgodnie z normą PN-EN ISO 5530-1, rozwijać będziemy w oparciu o urządzenie doughLAB firmy Perkin Elmer, będącej właścicielem marki Perten Instruments. Więcej informacji na temat tego urządzenia znajduje się tutaj.